Ніхто не уникне законного покарання за посягання на територіальну цілісність та суверенітет України

24 червня 2015 року співробітниками Служби безпеки України затримано мешканця м. Лисичанськ, колишнього кадрового військовослужбовця ЗС України, який в період квітня-липня 2014 року діяв у складі непередбаченого законом збройного формування так званого «ЛНР».

Встановлено, що громадянин К. входив до керівного складу одного із підрозділів «ЛНР», що дислокувалось у м. Лисичанськ, організовував захоплення адміністративних будівель та патрулювання бойовиками м. Новодружеськ.

Окрім того, також приймав безпосередню участь у бойових діях на стороні НЗФ «ЛНР» проти сил антитерористичної операції на території Луганської області.

Після звільнення ЗС України м. Лисичанськ, останній переховувався від правоохоронних органів України та сподівався уникнути відповідальності за свою незаконну діяльність.

На даний час громадянину К. повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України, а матеріали кримінального провадження скеровані до суду. За вчинення вказаного злочину йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

Тим, хто приймав та приймає участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань, СБУ нагадує, що згідно зі ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала в складі зазначених формувань, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування, при цьому не вчинила будь-які інші тяжкі злочини.

Служба безпеки України в м. Лисичанську