Фильтр
  • Який механізм індексації пенсій з 1 березня?

    Його визначено у Порядку, затвердженому постановою Уряду від 20.02.2019 № 124.

    Зокрема, цей механізм передбачає проведення перерахунку пенсій, призначених за зверненнями, що надійшли по 31 грудня року, що передує року перерахунку, шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, і який враховується для обчислення пенсії.

    При цьому не має значення, до якої категорії належить пенсіонер: працюючих чи не працюючих.

  • НМТ-2023: реєстрація розпочнеться із 3 квітня - що необхідно знати

    3 квітня розпочнеться реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті. Триватиме вона до 3 травня.

    Український центр оцінювання якості освіти забезпечить її в безпаперовій формі. Аби створити персональні кабінети, вступникам потрібно буде скористатися спеціальним сервісом, розміщеним на нашому вебсайті. Ця функція активується одночасно з початком реєстрації.

    Щоб зареєструватися для участі в НМТ, потенційному вступнику потрібно самостійно створити персональний кабінет на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти (https://testportal.gov.ua/) та виконати в ньому такі дії:

  • Пункт реєстрації БФ "Право на захист" у стаціонарному пункті накопичення та видачі гуманітарної допомоги №5 у м. Києві

    337262478_1171936843516805_1351848803763273268_nПротягом наступного тижня з 27 по 31 березня з 10:00 до 16:00 на базі стаціонарного пункту накопичення та видачі гуманітарної допомоги 5 в м.Києві Гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації за адресою: м.Київ, вул. Миколи Ушакова, буд.8-А працюватиме мобільна бригада Благодійного фонду “Право на захист” зі збору даних на отримання фінансової допомоги переселенцям від УВКБ ООН. А саме, 2220 грн на особу на місяць протягом 3 місяців!

    Звертатися до пунктів збору даних можна у разі, якщо:

    • - родина не отримувала раніше допомогу від міжнародних організацій,
    • - родина належить до таких категорій та критеріїв вразливості:

    ВПО, які перемістилися після 24.02.22,

  • НМТ-2023: опубліковано демонстраційний варіант тесту з англійської мови

    Онлайновий тест із цього предмета вже доступний на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти за посиланням https://lv.testportal.gov.ua/englishTest/

    Як під час проходження демонстраційного тесту, так і на реальному тестуванні ви зможете вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи отримаєте результат тестування з цього предмета.

  • Оформлюйте страховку за кілька кліків з Дією. 5 компаній, які інтегрували сервіс Дії

    Автоцивілка, зелена картка, туристична чи страхування життя швидше і зручніше з Дією. Розповідаємо, як і де оформити страховку за кілька кліків та хвилин

    Якщо ви ділитеся копіями документів через Дію, уся потрібна інформація з них підтягнеться в договір автоматично — нічого не треба заповнювати вручну.

    5 страхових компаній, у яких уже можна оформити договір страхування онлайн з Дією:

  • "Нова пошта" відкрила перше відділення у Литві

    У столиці Литви – Вільнюсі відкрилось відділення «Нової пошти». Це перше відділення, яке запрацювало на території цієї країни.

    Відвідати філіал української поштової служби можна за адресою: вул. Žalgirio, 92. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 20:00, у суботу та неділю – з 08:00 до 17:00.

    Це вантажне відділення. Тут можна відправляти й отримувати з України документи вагою до 1 кг, посилки – до 30 кг і вантажі – до 1000 кг. Строк доставки – від 5 днів.

    З тарифами можна ознайомитися за посиланням.

  • Правила поведінки з вибухонебезпечними предметами

    Для дорослих і дітей правила поведінки з вибухонебезпечними предметами залишаються незмінними:

    ❌ Не підходьте!

    ❌Не чіпайте!

    Якщо побачили підозрілий предмет, одразу телефонуйте 101!

  • Як шукачам притулку продовжити тимчасовий захист у Чехії?

    Українцям, які знайшли тимчасовий прихисток після 24 лютого у Чехії, необхідно до 31 березня пройти процедуру продовження тимчасового захисту.

    Для цього першочергово слід пройти онлайн-реєстрацію та зарезервувати дату для особистого візиту у відділення МВС.

    Під час реєстрації необхідно вказати:

  • Стали відомими дати основної та додаткової сесій НМТ-2023

    Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено календарний план організації та проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту.

    Тестування відбуватиметься у дві сесії:

    • - основна: 5 червня – 23 червня;
    • - додаткова: 11–24 липня.

    Реєстрація осіб для участі в основній сесії НМТ триватиме з 3 квітня до 3 травня 2023 року.

  • Лисичанські спортсмени - призери Чемпіонату України з айкідо

    18 та 19 березня 2023 року в Києві за ініціативи ВГО «ФЕДЕРАЦІЯ АЙКІДО УКРАЇНИ» та ГО «МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ АЙКІСПОРТ» пройшов Чемпіонат України з айкідо серед старших юнаків, кадетів та юніорів (III-IV ранг), в номінаціях Ката та Рандорі. В змаганнях взяли участь 44 спортсмена від 10 до 18 років з Луганської, Житомирської, Миколаївської областей та міста Київ.

    В поєдинках у номінаціях Танто Тайсабакі, Танто Рандорі та показових виступах в номінаціях Опен Ката, Кокарі Гейку та Ніні Дорі команда Лисичанської МДЮСШ та команда Клубу «Марубасі» показали наступні результати.

    Команда КЗ «ЛМДЮСШ»

    Золоті нагороди: