Увага! Будьте обережні: новий вид шахрайства!

67541706_849796602071511_9222200043358912512_nНещодавно поліцією м. Сєвєродонецька задокументовано нову схему шахраїв: зловмисник на місцевих сайтах шукає оголошення про продаж коштовних товарів, зв’язується з продавцем та домовляється про придбання. При цьому особисто вони зустрітися не можуть, бо покупець на роботі та не може приїхати й забрати покупку.

 

Шахрай пропонує замовити кур’єра однієї з служб доставки і оплатити товар накладним платежем. В разі згоди продавця, «покупець» присилає на вказаний адрес людину, яка не є співробітником служби доставки та може не знати, що вона є ланкою у шахрайській схемі, після чого злодій забирає товар у «кур’єра» та не оплачує продавцю за товар.

Важливо:

Людина, яка виконує роботу кур’єра напередодні отримує у шахрая фірмову жилетку та бланки поштової служби. Тому візуально здається, що це справжній робітник доставки.

Поліція рекомендує: якщо ви вирішили продати товар та скористатися послугою кур’єрської доставки, викликайте спеціаліста лише особисто, це забезпечить вам збереження майна та гарантує оплату.

Лисичанський відділ поліції ГУНП у Луганській області